Varför ska jag välja en individuellt anpassad laboratorieframställd blekskena?

Eftersom din blekskena är tillverkad utifrån ett avtryck av dina tänder får skenan en mycket god passform. Från ditt tandavtryck gjuts en gipsmodell och en blekskena tillverkas anpassad för just dig. Vid tillverkningen penslas gipsmodellen med en så kallad blocker, vilket gör blekskenan en aning större än dina tänder. På så vis finns gott om utrymme för ett jämnt lager blekgel över dina tänder. Då blekskenan är uppbyggd med kanter hindrar den blekgelen från att läcka ut på dina slemhinnor. HomeDents blekskena används på natten, vilket gör att verkningstiden blir lång och därför resulterar i ett toppresultat. Ofta när du bleker dina tänder under dagtid är blekningsgelen starkare, men med kortare verkningstid, vilket ger ett snabbt men kortvarigt resultat.  Du får dessutom allt till en fjärdedel av priset mot om du hade gjort det hos din tandläkare!  Blekgel köper du hos din tandläkare.

Är det farligt att bleka tänderna?

Nej, det är inte farligt att bleka dina tänder om du använder en beprövad blekningsgel.  HomeDents blekskenor har även en barriär som förhindrar läckage mot ditt tandkött. Nattblekning bidrar till en skonsam blekningsprocess och är skonsam mot din emalj då den pågår under en längre tidsperiod.

 

Vad bör jag tänka på innan jag bleker mina tänder?

Innan du gör din första blekning rekommenderar vi ett besök hos en tandläkare. Detta för att säkerställa att du inte har några hål i tänderna som först behöver lagas. Det är även viktigt att veta att dina eventuella fyllningar, lagningar eller konstgjorda kronor inte kommer att blekas, då det bara är dina tänders emalj som påverkas av blekmedlet. Blekgel köper du hos din tandläkare.

 

Vem ska inte bleka sina tänder?

Generellt fungerar tandblekning för de flesta, och oftast behöver du inte rådfråga en läkare, men vid vissa undantagsfall kan det vara klokt. Läs igenom informationen nedan innan du bestämmer dig om du ska bleka dina tänder.

Graviditet –  Det finns dock inga rapporterade fall där tandblekning skulle kunna ha inverkan på vare sig graviditet eller amning. Vi råder dig ändå att kontakta din läkare innan du använder HomeDents tandblekning under graviditet.

Vid kraftig tandlossning – har du lösa tänder ska du inte använda dig av HomeDents tandblekningsskena då den vid avtrycket kan sitta ganska hårt vid avlägsnandet.

Har du kraftig tandköttsinflammation, svullet, rött och lättblödande tandkött, bör du behandla inflammationen, genom att hålla extra rent, innan blekning sker.

Vi rekommenderar inte tandblekning till dig under 18 år.

Är resultatet permanent?

För de allra flesta kommer behandlingen att hålla i många år. Det som kan påverka resultatet och ha betydelse för hållbarheten är dina kost- och levnadsvanor. Drycker som exempelvis kaffe, te, rött vin och vissa läskedrycker kan missfärga tänderna. Även faktorer som rökning och snusning kan påverka. God munhygien är alltid av stor betydelse för ett långvarigt resultat. För att öka livslängden på din blekning rekommenderar vi eltandborste och specialtandkrämen Opalescence.

Biverkningar/isningar

Det är relativt vanligt att lätta isningar uppkommer under blekningsprocessen. Detta är inte farligt. Det är en normal biverkning eftersom tändernas ”porer” öppnas vid blekning. Att ”porerna” öppnas är nödvändigt för att blekning ska kunna ske. Vissa människor är mer känsliga än andra. Har du problem med kraftiga isningar innan du ens påbörjat din behandling rekommenderar vi inte att du bleker dina tänder. Uppstår isningar under behandlingen kan du hoppa över en natt eller två innan du fortsätter behandlingen. Vi på HomeDent erbjuder en effektiv behandling om kraftig isning uppstår. Ultradents Ultra EZ kan köpas i sprutform och appliceras i din blekskena. Även fluorskölj samt Sensitive tandkrämer är en god hjälp.